A Kör múltjának rövid leírása, eredményeinek bemutatása

A Dévaványai Múzeumbarátok Köre a 2000. december 1-jén megtartott alakuló ülésen jött létre a Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény épületében.

A kör célja a város szellemi-kulturális, tárgyi és építészeti értékeinek feltárásának, felkutatásának, tudományos feldolgozásának megóvásának és szükség esetén helyreállításának előmozdítása, megőrzése. Fontos feladatának tekinti a múzeumbaráti kör a feltárt értékek közkinccsé tételét, rendezvények szervezését, kiadványok megjelentetésének támogatását. A Kör tagja lehet minden, az Alapszabályban leírt célokat támogató magyar állampolgár. Létszámunk közel 100 fő, amelynek örülünk, de várjuk az újabb belépőket, a leendő múzeumbarátokat minden korosztályból.

 

A Dévaványai Múzeumbarátok Köre bemutató kiadványa fennállásának 20. évfordulója alkalmából

 

 

 

 

Segítünk a helyi gyűjtemény kiállításainak a szervezésében is, részt veszünk a megnyitó ünnepségeken. Hagyománnyá vált a az évenkénti Múzeumkerti Est rendezvényének segítése, támogatása. Szintén hagyomány lett a múzeumi gyermektábor szervezése, melyre – támogatóinknak is köszönhetően eddig a kör újjáalakulása óta minden évben sor került. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, mert a múzeummal, lakhelyük értékeivel, múltjával  ismertetjük meg a gyermekeket, akikből – reményeink szerint – múzeumbarát múzeumlátogatók lesznek. A kör „születésnapját” minden évben vidám, családi hangulatban ünnepeljük Igyekszünk településünk más civil szervezetivel jó kapcsolatot kialakítani, és az általuk szervezett rendezvényeken részt venni.

Elérhetőségek:
Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény
5510 Dévaványa, Széchenyi u. 8. Pf. 4.
Tel.: 66/485-040
Fax.: 66/484-100
devavanyaimuzeum@gmail.com