Gyermekkönyvtár

Gyertek el hozzánk olvasni, kölcsönözni, játszani, böngészni az interneten, vagy akár beszélgetni! Szeretettel várunk minden kedves olvasót, látogatót!

Képgaléria

____________________________________

Újraindul a Baba-mama klub a Ladányi Mihály Könyvtárban!
Szeretettel várjuk a kicsiket és szüleiket!
Mondókák-játék-közösség.
Időpont egyeztetés (személyesen) a könyvtárban.

____________________________________

Farsang a könyvtárban!

Farsangra készülődve a Szügyi Dániel Református Általános Iskola és a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3-4. osztályos tanulói látogattak el a könyvtárba. Felelevenítettük a régi hagyományokat, népszokásokat, valamint kitekintettünk külföldre is.

Minden gyermek készített egy-egy lapbookot (lapozgatható, hajtogatható „könyvet”), amelyet vázlatszerűen töltöttünk meg a legfontosabb információkkal, jellegzetes, színes képekkel. Az idő szűkössége miatt a könyvek további kidolgozása, csinosítása otthoni lehetőség a gyerekek számára, kinek-kinek saját türelme, kreativitása, személyisége szerint.

A foglalkozásokról most sem hiányozhatott a játék, illetve a könyvtári szabad böngészés, olvasgatás sem. A programon 6 osztály, 90 fő vett részt.

____________________________________

10 éves az Olvasólámpa vetélkedő

Az elmúlt két év viszontagságai a könyvtárakban is éreztették hatásukat. Az intézményi zárva tartások, a nehézkesebb kölcsönzés hatásai sajnos nálunk is megmutatkoztak. A gyerekek azonban továbbra is bizonyítják, hogy szeretnek olvasni.

Idén lett 10 éves a Ladányi Mihály Könyvtár gyermekeknek szóló Olvasólámpa vetélkedője. Nagy öröm ez nekünk, s továbbra is szeretettel várjuk a jelentkezőket!

A vetélkedő célja az olvasás népszerűsítése játékos formában. A gyerekek egy folyamatosan bővülő listából választhatnak könyvet, amelyekhez egy-egy feladatlap tartozik. Ennek kitöltésével már részesei is lehetnek a gyerekek a vetélkedőnek, az első osztályosoktól egészen a középiskolás korosztályig. A verseny folyamatos, nincsenek határidők, feladatok pedig igazán nem nehezek.

A vetélkedő eddigi összes résztvevője 75 fő.

A kitöltött feladatlapok száma 483.

Ám sok rajzot, kedves üzenetet is kaptunk a gyerekektől az elmúlt néhány évben. Ezek nemcsak az olvasott könyvekhez kacsolódtak, sokszor a hétköznapjaik nehézségeit, születésnapi kívánságaikat is megosztották velünk. Köszönetképpen sok-sok jutalomkönyvet ajándékoztunk, kisebb tárgyjutalmakat adhattunk, még pizzáztunk is együtt.

Ezúton szeretnénk megköszönni a könyvtári beiratkozásban, kölcsönzésben, esetleg olvasásban, a feladatok kitöltésében segédkező szülők, és pedagógusok segítségét!!

A vetélkedő most záruló fordulójában a következő tanulók vettek részt. Munkájuk elismeréseként jutalomkönyveket vettek át a könyvtárban.

Dógi Amanda 5. a

Elek Dorottya 4. a

Fazekas Dorina 3. a

Galgóczi Árnika 3. b

Galgóczi Léna 1. a

Halasi László Márk 4. b

Harmati Viktória 7. a

Kolláth Lili 4. a

Szabó Abigél 2. b

Szijjártó Koppány 4. a

Vereska Tamara 7. o