Dévaványai Általános Művelődési Központ – Művelődési Ház

Dévaványa város kulturális életének mozgatórugója a város szívében helyezkedik el, az óvodai telephelyek és a Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény ölelésében. A Művelődési Ház nyitott kapukkal várja a helyi és a távolabbi településekről érkezőket rendezvényeire, ajánlja ki szolgáltatásait számukra.

Legfontosabb feladata és célja az intézménynek, hogy színes, változatos, magas minőségű programlehetőségeket biztosítson az érdeklődők számára, a szabadidő értékes eltöltésére. Fejlessze, segítse a közösségek létrejöttét, igény esetén koordinálja azok programjait. Az itt dolgozó szakemberek segítik tevékenységükkel az emberek mindennapi életminőségjavító, kulturális-, és művelődési igényeinek kielégítését, a közösségi gondolkodást és aktivitást erősítik.

Intézményünk követi és integrálja a hazai és nemzetközi trendeket a kulturális közösségszervezésében, naprakész és friss információkkal, kreatív technológiával dolgozik a mindennapok során. Támogatja és szolgálja az élethosszig tartó tanulás lehetőségeit, teret biztosítva mind a felnőttképzéseknek, mind az ifjúsági közösség fejlődési lehetőségeinek, továbbá az esélyegyenlőség leküzdésében, a generációk közötti különbségek áthidalásában is aktívan szerepet vállal rendezvényei során is.

Várjuk szeretettel rendezvényeinkre, kulturális eseményeinkre, melyekről a ,,Rendezvényeink” fül alatt olvashat!