• Farsangi mulatság – február

Farsangi mókázás és télűző hangoskodás jelmezversennyel, kézműveskedéssel, táncos mulatsággal, és persze az elmaradhatatlan fánk evéssel.

Családi program, amelyre szeretettel várunk kicsiket és nagyokat, egy jó kedvű, hidegűző-tavaszváró délutánra. A nevetés garantált! J

Tegyünk az egészségünk megőrzéséért, vagy épp rekreációjáért egy izgalmas , alternatív gyógymódokat, mozgáslehetőségeket felsorakoztató délután keretében. Előadásokat, mozgásformákat, szűrési lehetőségeket és vásárt kínálunk azoknak, akik tenni szeretnének az egészségük védelmében.

  • Húsvéti játszóház és kézműveskedés

Tojáskeresés, népi játékok és kreatív időtöltés a család minden tagjának a Húsvéti időszakhoz kapcsolódóan. Tartalmas délután, amelyen a tradíció mellett korunk legizgalmasabb játékai, szokásai is megjelennek.

  • Kihívás Napja – május

Az 1982-ben Kanadából elindult, hazánkban 1991-ben meghonosodott programhoz városunk is csatlakozott, hogy megmutassa a nagyérdeműnek, miféle közös együttműködés, az egészséges életmód iránti elkötelezettség lakozik a közösségben. 

  • Városi Gyermeknap – május

Koncertekkel, változatos, interaktív gyerekprogramokkal, arcfestéssel, csillámtetkóval, kézműveskedéssel, ugrálóvárakkal, fagyival fűszerezett családi délután a gyermekekért, gyermekeknek.

  • Dévaványai Városnapok – július

A városunk kiemelt nagyrendezvénye, a három napos, tematikus felépítésű Dévaványai Városnapok rendezvénysorozat, amely magas színvonalú produkciókat, igényes művészeket, zenészeket felsorakoztató programokkal várja a családokat, baráti társaságokat a környező településekről is.  A szórakoztató koncerteken kívül, változatos kísérőprogramokat, kiállításokat, kézműveseket és mini vidámparkot is kínálunk a családok, érdeklődők számára.

  • Dévaványaiak Világtalálkozója – 3 évente júliusban (2018)

Három évente kerül megrendezésre az elszármazottakat, valamikori dévaványai lakosokat hazahívó program, amely szervesen kapcsolódik a Dévaványai Városnapok rendezvénysorozathoz is. Kiállítással, városnézéssel, kulturális programmal, kötetlen beszélgetésekkel, nosztalgiázással és alföldi ízekkel várja a hazaérkezőket.

  • Betakarítási Ünnep

Helyi gasztronómiai hagyományokra épülő, azokat népszerűsítő, illetve a helyi termelőket bemutató őszi program, amely kikapcsolódást nyújt a mind a családok, mind a baráti társaságok részére. A program oszlopos programja a főzőverseny, amelyen helyi bográcsételekkel lehet bemutatkozni a munkahelyi-, baráti kollektíváknak, s megmérkőzni egymással a szakmai zsűri előtt. A nap folyamán minden korosztályt kielégítő, változatos kulturális programokat, koncerteket lehet megtekinteni, illetve az őszi termésekből alkotott műveket is szívesen nézik végig az ide látogatók. A rendezvény fő célja, hogy megőrizze, továbbadja városunk, tájegységünk jellegzetes gasztronómiai és agrár kultúráját, áthidalja és összehozza a generációkat.

  • Egészségnap
szöveg szöveg
  • Őszi játszóház

Az őszi barkács-délutánon a gyerekek alkotói energiája kerül középpontba, ahol termések, termények felhasználásával őszi dekorációkat készíthetnek egy bögre forró tea és kalács kíséretében. Természetesen a kézműveskedés mellett a néphagyományok sem merülnek feledésbe.

  • Adventi gyertyagyújtások – december

Hagyománnyá vált városunkban az elmúlt évek során, hogy minden adventi vasárnapon a lakosság szép számban összegyűl a városi adventi koszorúnál, ahol sorra gyúlnak fel az ünnepi gyertyák, és minden találkozást a helyi oktatási intézményekben tanuló gyerekek színvonalas, karácsonyra hangoló műsora fűszerez.

  • Ezüst, – és Aranyvasárnapi forgatag – december

Kézművesekkel, vásárosokkal teli adventi forgatag, ahol a sült gesztenye és forralt bor illata tölti meg a jeges téli levegőt, és csalogatja egyre közelebb az év legszebb ünnepét. Igazi kikapcsolódás, szellemi feltöltődés megállni egy-egy szóra az ismerősökkel egy pohár forró ital kíséretében A gyerekek és a vállalkozó szellemű felnőttek részére a 2017-es évben jégkorcsolya pálya is várta őket az intézmény udvarán, illetve civil szervezetek adománygyűjtő, támogató tevékenységükkel is kiemelten foglalkoztunk, segítettük azok sikerét.