Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, – hogy a kézirat tanúsága szerint- Kölcsey Ferenc 1823-ban, ezen a napon fejezte be a Hymnuszt.

ifj. Farsang Árpád kezdeményezte 1985-ben a kultúra napjáról való megemlékezést, és így indokolta: „Ez a nap annak tudatosítására is alkalmas, hogy az ezeréves örökségből meríthetünk, és van mire büszkének lennünk, hiszen ez a nemzet sokat adott Európa és a világ kultúrájának. Ez az örökség tartást ad, ezzel gazdálkodni lehet, valamint segíthet a mai gondok megoldásában is.”

Ezt a napot választotta Dévaványa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete arra, hogy a város kulturális életében részt vevőknek megköszönje a munkáját, valamint „Dévaványa kultúrájáért” elismerő címet adományozza.
Dévaványa Kultúrájáért elismerő címet az idei évben Czudor Lászlóné kapta.

Az ünnepségen a Gyulai Szakképzési Centrum Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulóinak műsorát láthattuk. Verset mondtak: Csordás Virág, Kanó Stefánia, Bakó Doroti, Farmasi Fanni.
A műsort összeállította felkészítő tanáruk:  Schwarcz Júlia

___________________________________

 

Szociális Munka Napja
2015 november 12.

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte a Szociális Munka Napját.

Minden év november 12-én azoknak az elesettekért, kirekesztettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondunk köszönetet, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat.

Ebből az alkalomból a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum Lakói és dolgozói, valamint a Ványai Ambrus Általános Iskola Gyermekkara Tóth Veronika vezényletével kedveskedtek műsorukkal a szociális szférában dolgozóknak

A fotókat Ambruzs-Szabó József készítette.

___________________________________

Körös-Sárréti pillanatok

___________________________________

Betakarítási ünnep 2015